Dag 2 (12 mei 2012)

Zo laat het gisteravond was zo vroeg was het vanmorgen. Het was 4 uur en we waren achteraf gezien beide al wakker. Het was echter nog donker zodat besloten werd om maar toch weer verder te slapen. Dit lukte tot 5:30 en toen ben ik dan toch maar opgestaan. (O)pa was echter nog in de war want die kon het niet meer plaatsen toen hij midden in de nacht de tijd checkte op zijn niet verzette horloge. Het advies om deze dan toch maar te verzetten heeft hij vooralsnog in de wind geslagen. Afin nadat we genoeg tijd besteedt hadden aan alle huishoudelijke zaken( lees internetten, spullen opladen en de amerikaanse simkaart installeren) konden we aan het ontbijt. Dit was verbazingwekkend bijna echt Hollands. Alle ingredienten waren er zo’n beetje: hagelslag,goudse kaas en becel. Er was wel een beetje vals gespeeld want er bleek een onvervalste Hollandse importwinkel in de buurt. Na het onbijt hebben we nog nog met koffie en koek in de tuin gezeten. Het weer was weer super en de lucht was wolkenloos. Nog even wat foto’s gemaakt en toen toch richting Vancouver stad gereden.

Het bleek, zoals gewaarschuwd, heel druk te zijn op de trans Canada highway 1. Ze bleken uitgerekend het deel vanaf Abbotsford tot aan Vancouver compleet aan het renoveren te zijn.  Daarbij bleken alle Canadezen ook nog eens op pad te zijn voor “Mothersday” of op weg naar een mooie dag. Na uiteindelijk toch in de stad gearriveerd te zij, eerst  de Lion Gate Bridge gepasseerd. De rit ging namelijk naar het beroemde Stanley Parc. Hier aangekomen begonnen met een wandeling.

Tijdens deze wandeling zowaar 2 geocaches gevonden maar het genieten van het uitzicht was eigenlijk nog veel beter.

Ongeveer 2 uur later arriveerden we weer bij de auto om op zoek te gaan naar een kleine middaghap. Deze vonden we ten zuiden van de Burrard. Na een kort overleg besloten we om niet lopend downtown te bezoeken maar naar Lighthouse Park te gaan. Het toeval wilde dat we dankzij onze tomtom toch door de volledige downtown zijn gereden. Na aankomst in Lighthouse Parc gelukkig snel een parkeerplek gevonden. Na wisellen van de wandel voor de bergschoenen,  de wandeling gestart. Deze bleek superleuk te zijn omdat hier toch wel weer bomen stonden die thuis echt niet zo dik zijn.

Na ongeveer 1 km het lighthouse bereikt en hier toch ook wel weer leuke plaatjes geschoten.

Hierna snel de wandeling terug gestart omdat het inmiddels al weer 17:00 uur, en dus later dan afgesproken, bleek te zijn. De autorit bleek sneller dan de rit heen en we arriveerden uiteindelijk om 18:25. Gelukkig bleek het avondeten nog niet op te staan maar om 19:00 konden we dan toch de maaltijd beginnen. Deze bleek Wil toch weer erg lekker te hebben gemaakt en in recordtijd was alles op. (O)pa zijn eten daarintegen moest halverwege nogmaals opgewarmd worden omdat deze meer praatte dan eette. De schuld lag echter bij Cees omdat deze weer eens te veel gekkigheid  en vragen aan (o)pa steldde 😉 Na de maaltijd aan deze blog begonnen en hierna lekker naar bed gegaan.

Klik hier voor meer foto’s dag 2

Ga naar dag 3