Dag 6 (16 mei 2012)

Dat was deze morgen geluk hebben. We zouden naar het familie/zomerhuis gaan aan de “Sunshine Coast”. Het opstaan was dus relaxed en we zaten om 7:30 aan het ontbijt. (O)pa gaf aan Cees aan dat het s’morgens best wel fris was. Dat had hij beter niet kunnen zeggen want binnen de kortste keren lag er een deken om hem heen.

Na het ontbijt was de pret nog niet over want Cees vond het wel leuk om de in het huis aanwezige hoeden te gaan passen. Op deze wijze werd de tijd voor vertrek met een hoop lol gevuld. We zouden om 9:00 vertrekken om om 11:20 met de ferry van Horseshoe Bay naar Langdale te gaan. De rit naar Horseshoe Bay verliep via de Trans Canada Highway 1 en deze hadden we reeds op zaterdag gereden. Ook deze keer waren er meerdere files maar uiteindelijk waren we ruim op tijd bij de ferry. Het semi-eiland “Sunshine Coast”is dus alleen met het veer te bereiken. Onderweg hadden we weer een mooie plek in de wachtruimte en zaten met onze neus vooraan voor het raam.

Ondertussen heeft Cees met een kaart aan (o)pa te route van de ferry uitgelegd.

Een uur later meerde we weer aan en gingen op weg naar het huis. Om 12:45 arriveerden we daar. Daar wachtte ons gelijk een verassing. In de tuin liep een ree met haar jong. Vlug het fototoestel gepakt en mooie plaatjes geschoten.

De ree bleek totaal niet schuw en later heb ik nog wat foto’s dichterbij kunnen maken. We dronken eerste koffie en genoten van de zon.

 Cees gaf ons een rondleiding door het huis en liet zien hoeveel werk er afgelopen jaar was verricht. Nou dat was nogal wat. Het resultaat mocht er in ieder geval zijn want ze hadden er een super mooi huis van gemaakt welke van alle gemakken was voorzien.

Ook om het huis zijn we rondegeleid en hier bleek dat ze voor het komend jaar nog wat zaken van hun verlanglijst moesten gaan schrappen door de schouders er nog even onder te gaan zetten. Ook bleken de reeen nog steeds in de tuin te lopen. Wat niet meer in de tuin liep maar wel een resultaat van aanwezigheid had achtergelaten waren de beren. Er lag een keurige hoop en de vuilniston lag ondersteboven. Gelukkig hebben ze het huis met hun beide kinderen en partners zodat ze al het tuinwerk met zijn alle kunnen klaren. Na een kop koffie zijn Cees en (o)pa lekker in de zon gaan liggen. Nu bleek waarom het hier de Sunshine Coast heette. Ondanks beperkte temperaturen (19C) scheen de zon super lekker. Wil had weer heerlijke boterhammen met soep gemaakt dus we gingen spoedig aan de lunch. Hierna zijn we met Cees richting de pier gegaan. Vooraf gelijk maar even de GPS ontvanger aangezet om te kijken of er nog geocaches in de buurt waren. Nu dat was het geval . We hebben naast het bezoek aan het park en de pier er zowaar 3 gevonden. Hierna zijn we terug gegaan naar het huis. Omdat er op 200 m nog een cache was is Wil meegegaan deze nog te zoeken. Op weg hierna toe heeft Wil gelijk even kennisgemaakt met een lokale buurman. Hierna vlot de cache gevonden en zijn we weer terug gegaan naar het huis. We zouden in Sechelt uit eten gaan maar omdat de ferry vroeger zou gaan dan gedacht zijn we hier al om 17:00 naar toe gegaan. Hier hebben in de “Lighthouse Pub” gegeten. Omdat het in Canada/Amerika heel normaal is deelde (o)pa met Wil een bestelling. Cees en ik hadden weer een heerlijke vers gemaakte hamburger welke toch wel de lekkerste was die ik tot nu toe had gegeten. Na deze lekkere maaltijd zijn we op tijd vertrokken naar de ferry. omdat we tijd over hadden zijn we buiten Sechelt nog even bij een andere pier gestopt.

Ook hier heb ik met Wil  nog een cache gevonden. Toen we nog steeds ruim op tijd bleken te zijn namen we een weg die dicht lang het water bij de ferry te uitkwam. Hier zaten flinke hoogteverschillen in de weg met als topper eentje met 21%. Uiteindelijk kwamen we om 19:00 bij het de ferry aan om hier ruim een uur te wachten. Hier nog even een paar foto’s gemaakt en vervolgens weer met zijn allen een hoop plezier gehad. Toen we eenmaal op de ferry stonden zijn we weer vlot naar het pasagierdek gegaan om weer dezelfde plek als vanmorgen te bemachtigen. Dit lukte en op deze manier weer een paar leuke foto’s kunnen maken. Omdat de zon aan het ondergaan was toch maar even op het bovenste buitendek een paar foto’s aan collectie toegevoegd.

Vanaf de ferry hebben we er heel lang over gedaan om thuis te komen. Op de highway 1 bleken namelijk dermate veel wegwerkzaamheden aan de gang te zijn dat er super veel files stonden. Onderweg hebben we de ons bekende Lion Gate Bridge gezien maar deze keer verlicht door diverse lampjes. Dit was echt een mooi gezicht. Uiteindelijk waren we om 22:30 thuis en hier hebben we nog wat gedronken. Nu nog even deze blog gemaakt en daarna in de mand. Morgen gaan we terug naar de USA om Boeing/Seattle te bezoeken en tevens wat inkopen te gaan doen. We hebben inmiddels de kaartjes bij Boeing geboekt en zullen hier gelukkig pas om 11:30 aanwezig hoeven te zijn.

Klik hier voor meer foto’s dag 6

Ga naar dag 7